Slovenci uspešni na 3. odprtem prvenstvu Zagreba v kegljanju

V nedeljo 8.2.2015, se je v Zagrebu odvijalo 3. odprto prvenstvo Zagreba v kegljanju za slepe in slabovidne. Naši kegljači so dosegli lepe rezultate v ekipnem in posamičnem delu tekmovanja. Med devetimi ekipami iz Srbije, BiH, Hrvaške in Slovenije, je zmagala ekipa KPŠRD K. Jeraj iz Ljubljane, pred SKS Zagreb in prvo ekipo MDSS Kranj. Med posamezniki so bili sledeči zmagovalci: Pri moških v kat B1 je bil prvi Đunđek ZG pred Osolnikom iz LJ, v B2 je zmagal Žagar LJ pred Lampetom KR, v B3 je zmagal Rus LJ pred Žalarjem KR.

V ženski konkurenci je v B1 zmagala Deša ZG, v B2 Bajrica SA pred Pirc KR in v B3 Markešić ZG pred Benedik KR.

Nova Zagrebška organizacijska ekipa pod vodstvom Ruže Markešič in njenim tesnim sodelavcem Mirkom Štajdoharjem je z odliko opravila nalogo izvedbe tekmovanja. V času tekmovanja so tudi potekali pogovori o sodelovanju na pripravah za prihajajoče 16. EP v kegljanju na Slovaškem. Pojavil se je tudi vse glasnejši predlog o ustanovitvi regionalne lige za slepe in slabovidne na področju bivše Jugoslavije, kar tekmovalci podpirajo, vendar do realizacije bo še preteklo veliko vode.

Rezultate si oglejte v datoteki Koncna_tabela_Zagreb_Open.xls.