MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

POIŠČIMO SI POT K SVETLOBI

Kdo mi spet pokaže pot k svetlobi, če za vedno mi pogled ugasne in svetel dan grozljiva noč zavije v črno krilo? Kdo prižgal bo iskro upanja v brezupnem stanju in mi vrnil voljo do življenja?

Taka in podobna vprašanja se vsiljujejo vsakomur, ki ga nesreča ali bolezen pahne v delno ali popolno brezsvetlobno stanje. Kdorkoli se znajdeš v takem stanju vedi, da se za vsako vprašanje najde ustrezen odgovor, za navidez brezupno stanje pa vsaj rešitev, ki človeka prepriča, da je življenje enkratna, neprecenljiva in neponovljiva vrednota.

Del te rešitve smo našli že v trenutku, ko se je kot sad dolgotrajnih prizadevanj posameznih slepih in slabovidnih ob pomoči ljudi odprtega srca izoblikovala organizacija slepih in slabovidnih pri nas. Sodelovanje s to organizacijo, ti najprej pove, da nisi sam, ki nosiš breme delne ali stoprocentne okvare vida. Tu so ljudje, ki so ti s svojim znanjem in izkušnjami pripravljeni priskočiti na pomoč, ti vrniti samozavest, skratka pomagali ti bodo iskati pot nazaj k svetlobi, ki pa bo v tebi odsevala nekoliko drugače.

S tem sporočilom ti želimo posredovati svetal žarek upanja in pokazati pot, kje boš našel nas, ki ti želimo pomagati. Zato prižgi svetlobo v svojem srcu, da z njo zbistriš temoto, ki je zastrla sončno luč na poti tvojega življenja.

Anton Žakelj

  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV