MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Slepi in slabovidni kegljači odlično nastopili na 21. EVROPSKEM PRVENSTVU V KEGLJANJU v APATINU

Slovenska reprezentanca slepih in slabovidnih kegljačev se je med 29.5. in 2.6 udeležila 21. evropskega prvenstva v kegljanju v srbskem mestu APATIN. Na pot je odšlo 9 tekmovalk in tekmovalcev, selektor Sašo Kajtna, pomočnica Karmen in Jelka ter šofer Silvo Oražem kateri je bil tudi spremljevalec in podajalec Slavku Muhiču.

Slovenske barve so zastopali: Mitja Osolnik MDSS LJUBLJANA, Slavko Muhič MDSS KRANJ (vsi kategorija B1) Igor Žagar MDSS LJUBLJANA , Joža Lampe MDSS KRANJ (vsi B2) Marjan Žalar MDSS KRANJ, Tomaž Furlan MDSS KOPER, Sašo Kajtna MDSS LJUBLJANA (vsi B3) ter ženski del zasedbe Karmen Vogrič MDSS NOVA GORICA (B1) in Marija Fras MDSS CELJE (B3).

Prvi dan tekmovanja so potekale kvalifikacije in ob enem tudi tekma za ekipni naslov. Naslov prvakov je osvojila ekipa iz Poljske. Drugo mesto je osvojila ekipa iz Hrvaške. Slovenska ekipa fantov pa je osvojila odlično 3. mesto z rezultatom 3809 podrtih kegljev.

Drugi dan tekmovanja so se odvijali MIX TANDEMI. To je mešan par moški in ženska, ki v posameznem setu mečeta izmenično vsak en lučaj. V tej kategoriji sta Marjan Žalar In Marija Fras osvojila odlično 3. mesto. V finalu sta bila tudi Mitja Osolnik in Karmen Vogrič, ki sta prav tako osvojila 3. mesto.

Zadnji dan pred odhodom domov pa je Slovensko odpravo zajela evforija saj je v zadnjem tekmovalnem dnevu imela kar 7 finalistov. V finalu so nastopale KARMEN VOGIRČ in MARIJA FRAS. Slednja je osvojila 3. mesto, posamezno 692 kegljev. Za njima sta prišla na stezo IGOR ŽAGAR in JOŽE LAMPE. Slednji je osvojil 4. mesto posamezno in 3. mesto (1422 keglja) v kombinaciji. Vse bolj ko smo se bližali še zadnjemu finalu na evropskem prvenstvu vse večje je bilo navdušenje in bremena so počasi padala iz ramen tekmovalcev. V zadnjem finalu smo imeli še vedno v ognju 3 tekmovalce v kategoriji B3 TOMAŽA FURLANA, SAŠO KAJTNA in MARJANA ŽALARJA. Marjan Žalar, ki nas je po dveh setih kar malo mučil z gledanjem, nas je tudi tokrat s svojo igro popeljal do kar dveh srebrnih medalj. Tako v kombinaciji (1506) kot tudi posamezno (748 kegljev) je osvojil 2.mesto.

Slovenija je iz 21. evropskega prvenstva prinesla 4 posamične kolajne, 2 srebrni, 2 bronasti in 2 kolajni v MIX TANDEMU obe bronasti, ter ekipno bronasto medaljo.

Tekst: Rajko Kopač
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV