6th BSC Prague showdown cup 2022 izvedeno v Nymburk-u

Slovenska showdown reprezentanca se je 30.3.2022 odpravila v Nymburk na 6th BSC Prague showdown cup 2022. Odpravili smo se s kombijem od Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite.

Na Češkem je vedno visoka udeležba tekmovalcev. Tokrat je bilo prijavljenih 42 moških in 26 žensk iz 12 držav. Zaradi razmer v svetu, sta imeli udeležbo prepovedani Rusija in Belorusija. Showdown se je zopet odvijal na kar visoki ravni. V ženski konkurenci se je tekmovalo za 400 točk za zmago – enako vreden kot EP in SP; pri moških je bil nivo za stopničko nižji (300 točk za zmago). Slovenske barve smo tokrat zastopali: Ciril Kavaš, Ladislav Humski, Timotej Skledar, Tina Gostenčnik in Tanja Oranič (MDSS Kranj). Spremljal jih je Peter Zidar. Tudi tokrat sta slovenske barve zastopala mednarodna sodnika Marko Čenčič in Gregor Habjan.

Slika 1: Kocentracija Tanja Oranič med minuto odmora v polfinalu (v ozadju snema Tina Gostenčnik)

Tekmovanja so zopet potekala preko celotnega dne. Od 8.30 ure pa vse do 19 ure. Potekalo je tekoče brez večjih zapletov. Če povzamem na splošno, bi rekla, da smo z nekaterimi odigranimi tekmami Slovenci lahko zelo zadovoljni, pri nekaterih tekmah pa vemo, da imamo še možnost za izboljšave.

Končni vrsti red slovenske reprezentance je:

• 30. Ciril Kavaš
  • 29. Ladi Humski
  • 26. Timotej Skledar
  • 9. Tina Gostenčnik
  • 2. Tanja Oranič

Slika 2: Slovenska showdown reprezentanca s slovensko zastavo in pokalom Tanje v roki, slikana pred zastavami vseh udeležencev (na sliki od leve proti desni: Ladislav Humski, Ciril Kavaš, Tanja Oranič, Peter Zidar, Tina Gostenčnik, Timotej Skledar)

Avtor: Tanja Oranič