MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Showdown Pajulahti Games 2022 (Finska)

Slovenska showdown reprezentanca se je 20.1.2022 odpravila na Finsko na prvo mednarodno tekmovanje v letu 2022. Potovanje je potekalo dokaj tekoče. Najbolj zanimivo je bilo to, da so nas na letališču na Finskem prvo pregledali za covid potrdila policisti (gorile, da se jih kar ustrašiš) nato pa še na štirih drugih točkah prostovoljci.

Da prvo predstavim Pajulahti Games (21.1.-23.1.2022): to je tekmovanje, kjer se na istem prizorišču v istem terminu igrajo na zelo visoki ravni različni športi invalidov. Letos so bili zaradi covid razmer organizirani samo showdown, golbal (bolj kot priprave – udeležba samo dveh držav) in sedeča odbojka. Drugače pa so tu še atletika, dvigovanje uteži, judo, tek na smučeh in krpljanje.

Showdown se je odvijal na zelo visoki ravni, saj se je tekmovanja udeležilo kar 12 različnih držav in po ranking lestvici bolj kot ne sama elita. S tem je dobil ta turnih tudi najvišje možno število točk za skupen seštevek (enako vreden kot EP in SP).Slika 1: Skupinska slika pred zastavo Pajulahti Games - od leve Gregor Habjan, Peter Zidar, Tanja Oranič, Ladislav Humski, Marko Čenčič


Slovenske barve sva tokrat zastopala Ladislav Humski in Tanja Oranič, kot trener naju je spremljal Peter Zidar. Denis Repa je nastop odpovedal v zadnjem momentu zaradi covid pogojev. Tudi tokrat smo imeli med sodniki slovenka predstavnika (Gregor Habjan in Marko Čenčič).

Prvi krog je bil za Slovenijo usoden. Ladislav Humski je v svoji skupini zaseden 4.mesto – bil je najslabši v krogu treh in s tem izgubil možnost napredovanja med najboljše 16 in prepričana sem, da bi napredoval tudi med najboljših 8. Le 1 točka mu je zmanjkala, da bi igral od 17-25 in 2 gola da bi napredoval med 16. Na koncu je zasedel 30. mesto.Slika 2: Tanja Oranič za igralno mizo


Tanja Oranič je v prvi skupin dobila tako imenovano skupino smrti. V skupini je zasedla 3 mesto in s tem igrala v nadaljevanju 7-12.mesta. Do napredovanja ji je zmanjkalo ravno tako samo 2 gola. Prepričana sem, da glede na druge skupine in kasnejšega poteka napredovanja bi na koncu igrala za medalje, če bi samo napredovala v prvi skupini. Končna uvrstitev je bilo 7. mesto.

Potovanje nazaj je bilo zaradi covid dokumentacije kar zanimivo, saj smo zaradi ne dovolj jasnih navodil v tranzitu, dobesedno lovili zadnje minute za vkrcanje na letalo.

Avtor: Tanja Oranič
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV