MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

1st International Tournament Sassari (10.12.2021-11.12.2021) – Sardinija, Italija

Slovenska showdown reprezentanca se je po skoraj dveh letih ponovno odpravila na tekmovanje v tujino. Na tekmovanje je slovenska reprezentanca prijavila Cirila Kavaša, Timoteja Skledarja, Tomaža Podobnika (MDSS Kranj), Denisa Repo, Ladislava Humskega in Tanjo Oranič (MDSS Kranj). Kot trener nas je spremljal Peter Zidar. Funkcijo šoferja, spremljevalca in sodnika je prevzel Gašper Tanšek. Ciril, Timotej, Tomaž in Gašper so debitirali v mednarodnih vodah.

Naša pot se je pričela dne 9.12.2021. Iz 8.12. na 9.12. je bilo ponoči veliko novozapadlega snega. Napovedano je bilo, da bo snežilo tudi čez dan. Kljub temu, da smo se dogovorili za predviden odhod veliko prej, kot bi bilo potrebno, da ne bi imeli preveč težav s prometnimi povezavami, so nekateri izmed tekmovalce bili soočeni ravno s tem. Denis Repa je obstal v prometnem zamašku zaradi prometnih nesreč na avtocesti in žal tudi po več kot dveh urah čakanja, ga nismo pričakali na dogovorjenem mestu in je tako ostal doma. Vlak ICS z Ladislavom in Cirilom, ki bi moral priti v Ljubljano ob pol osmih, je imel več kot 90 min zamude, in smo tako krenili na pot 2 ure kasneje od predvidenega časa. Tudi na letalu smo občutili vremenske razmere, saj smo občutili nekaj turbulence.Slika 1: Slovenska delegacija na tekmi v Sassari (Od leve: Gašper Tanšek, Ladislav Humski, Ciril Kavaš, Timotej Skledar, Tomaž Podobnik, Peter Zidar, spredaj Tanja Oranič)


Na tekmovanje smo bile povabljene in udeležene le peščica izbranih držav (Poljska, Slovenija, Francija in Italija), katere Italija kot organizator uvršča med velesile showdown-a. Vse države so na to tekmovanje pripeljali debitante, tako da so lahko občutili kako je igrati v tujini. Skupaj je bilo udeleženih 17 moških in 12 žensk.

Moški so imeli 4 skupine, ženske 2. Prvo je bilo na sporedu razigravanje po skupinah, kjer sta šla pri moških prva dva uvrščena naprej, pri ženskah prve štiri in se s tem uvrstili v četrtfinale. V četrtfinale sva se uvrstila, povratnik tako na slovenskem, kot na mednarodnem parketu, Ladislav Humski in Tanja Oranič. Timotej Skledar se je boril za mesta od 9. do 12., Tomaž Podobnik in Ciril Kavaš pa za mesta od 13. do 16. Oba četrtfinalista sva se uvrstila naprej v polfinale. Ladislav je kasneje polfinale izgubil in se tako boril za 3. mesto.

Končna uvrstitev slovenske reprezentance je:

  • 17. Denis Repa
  • 14. Tomaž Podobnik
  • 13. Ciril Kavaš
  • 11. Timotej Skledar
  • 4. Ladislav Humski
  • 1. Tanja OraničSlika 2: Dobitnice medalj (Tanja Oranič na sredini)


Tekmovanje je potekalo tekoče, brez večjih težav. Igralci smo igrali po svojih najboljših močeh. Debitantom se je poznal pritisk, ki so si ga zadali sami, saj so v velik želji po uspehu, delali kakšne manjše napake, ki so jih na koncu stali višje uvrstitve. Poznalo pa se je tudi, da slovenska showdown reprezentanca že dolgo ni bila v tujini in ne poznamo novih kvalitetnih igralcev, ki so jih pripeljale druge države.

Trener Peter Zidar in spremljevalec Gašper Tanšek sta nas po tekmovanju popeljala tudi po ulicah Sassarija, da smo lahko občutili vzdušje tega Sardinijskega mesta, ki pa žal v teh korona časih ni uspel pokazati svojega pravega čara.

Potovanje nazaj je minil hitro in brez zapletov.

Avtor: Tanja Oranič
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV