MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Slikarska razstava v galeriji Nika Ignjatiča Celje

V organizaciji Združenja prijateljev slepih, ki deluje že 16 let, se je v petek, 19. 6. 2020 izvedla otvoritev slikarske razstave v galeriji Nika Ignjatiča v Celju. Razstavljajo: Ana Šter, Jana Kus, Meri Tišler, Milka Jug, Natalija Žitnik Metaj in Nada Komić.

Sebastjan Kamenik, predsednik Združenja prijateljev slepih, nas je pozdravil in dejal, da je to že sedma tovrstna slikarska razstava v tej galeriji. Spomnil se je tudi pokojnega ustanovitelja Zvonka Perliča. Pozdravil nas je tudi predsednik društva Otroci otrokom, ki ima sedež v prostorih te galerije.

Umetnostna zgodovinarka Dona Pratnekar je na svojevrsten način pohvalila vsa slikarska dela. Vidi se, da za način ustvarjanja z barvami, ki izhajajo iz notranjosti iz možganov, ni potreben natančen vid in tudi ne sluh, da lahko ustvarjaš. To je primerjala z vidom ptičev, ki vidijo na drugačen način in več barv kot mi ljudje.

Prisoten je bil tudi predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije Matej Žnuderl, ki nam je namenil nekaj prijaznih in spodbudnih besed.

Velika popestritev otvoritve je bil bogat kulturni program z recitacijami in predvsem z igranjem na citre in petjem Tanje Lončar.

Razstava bo na ogled do 18. 7. 2020.

Besedilo: Meri Tišler
Fotografije: Marko Prosenc
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV