MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Preložitev vseh skupinskih in številčnejših aktivnosti, ki jih organizira MDSS KRANJ

Spoštovani,

na Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Kranj menimo, da smo dolžni prispevati svoj delež k ohranjanju delujočega zdravstvenega sistema in javnega zdravja. To pomeni odgovorno in trdno zavezo, da naredimo vse, da zaradi naših aktivnosti ne bo prišlo do novih okužb z virusom SARS-CoV 2 oziroma bolezni COVID-19, ki se bliskovito širi po Sloveniji. Potrebno je torej narediti vse, da se upočasni njegovo širjenje. »Zgodnja intervencija zdravstvenemu sistemu prihrani močan udarec« je javno izpostavil ameriški epidemiolog dr. Mark Lipsich iz Univerze Harvard.

V ta namen so na podlagi razglašene epidemije Svet za nacionalno varnost, Ministrstvo za zdravje, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport predvideli, sprejeli, naložili in priporočili številne ukrepe, ki jih nameravamo v čim večji možni meri uresničevati tudi na Društvu.

Na Društvu tako z današnjim dnem pričenjamo z ukrepom preložitve vseh aktivnosti: Zbor članov, Izobraževalna delavnica in treningov v vseh športnih panogah do preklica.

Delo v strokovni službi Društva poteka sicer normalno naprej, vendar se bomo pri tem poskušali izogibati neposrednim stikom. Služba Društva bo odprta in delovala po ustaljenem urniku.

Uporabnike posebnih socialnih programov in obiskovalce prosimo, da ne prihajajo brez povabila oz. predhodne najave v prostore Društva, ker ne bodo mogli vstopiti vanje, temveč naj prvo po telefonu ali e-pošti vzpostavijo z nami stik v času uradnih ur, sporočijo svoje vprašanje ali potrebe, nato pa se ravnajo v skladu z navodili uslužbenca strokovne službe.

Za vse slepe in slabovidne Zveza v sodelovanju z NIJZ pripravlja o virusu in bolezni informacije v prilagojeni obliki – to je brajici, zvoku in povečanem tisku. Informacije bodo objavljene na spletni strani Zveze slepih. Takoj ko jih prejmemo vam jih bomo posredovali.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za razumevanje in pomoč pri ohranjanju javnega zdravja, kakor tudi zdravja nas samih, naših bližnjih in drugih ljudi.

Za vse informacije smo vam na razpolago na e-pošti pisarna@mdsskr-drustvo.si ali na mobilni tel. 051/444-660.

Srečno.

Tajnik MDSS Kranj: Beno Virt
Predsednik MDSS Kranj: Emil Muri
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV