MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Bili smo na obisku v Državnem zboru

Državni zbor gosti posebno razstavo, poklon jubilejnemu letu 100-letnice organiziranega dela slepih in slabovidnih v Sloveniji.

Otvoritev razstave je bila v ponedeljek, 27. 1. 2020, v preddverju velike dvorane Državnega zbora.

Ob tej priložnosti je Čebelarska zveza Slovenije, v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije in ob podpori Loterije Slovenije, pripravila brošure o čebelarstvu v Braillovi pisavi, v povečanem črnem tisku in v zvočni obliki. Vse to z namenom širjenja zavesti, da so tudi slepi in slabovidni enakovreden ter dragocen del naše družbe.

Zveza slepih in slabovidnih je pripravila razstavo o zgodovini pisave za slepe in slabovidne. Predstavila je Knjižnico za slepe in slabovidne Minka Skaberne, ter tehnične pripomočke namenjenimi slepim in slabovidnim. Na eni od razstavnih miz so članice iz različnih MDSS predstavile svoja ročna dela. Videli smo zanimive pletene izdelke, tudi cvetje.

Po končanem uradnem delu, so nas peljali na ogled DZ. Predstavili so nam delovanje Državnega zbora in Državnega sveta. Ob zaključku so nam opisali fresko, ki je v preddverju velike dvorane Državnega zbora in poteka pod celotnim stropom in prikazuje našo zgodovino od prihoda Slovanov do obnove domovine po 2. svetovni vojni.

Zapisala: Natalija Žitnik Metaj
Fotografije: Matjaž Metaj
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV