MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Udeležba na otvoritvi razstave Tvoje Alpe / Your Alps v Stari Fužini (Bohinj)

V četrtek, 23. 1. 2020 smo se s polno zasedenim kombijem odpravili proti Bohinju. V Info centru Triglavskega narodnega parka v Stari Fužini smo si ogledali malo maketo celotnega TN parka in večjo maketo Bohinjskega jezera ter izvedeli zanimive podatke o njem.

Preselili smo se v zgornje prostore, kjer je bila postavljena razstava fotografij in tipnih slik v 3D tehniki, da bi si tudi slepi in slabovidni lahko predstavljali, kaj je fotograf ujel v svoj objektiv.

Pozdravila nas je vodja Info centra Ana in predstavnica Javnega zavoda Triglavski narodni park Marjeta Albinini, ki si želi navezati stike in sodelovati s slepimi in slabovidnimi tudi v prihodnje. Na razstavi je bila prisotna tudi profesorica Biotehničnega centra Naklo in ena dijakinja, ki nam je razložila tehniko izdelave res lepih umetniških reliefnih slik. Ker je to področje zanimivo tudi za nas slikarke, si bom prizadevala vzpostaviti kontakt z njihovim likovnim pedagogom profesorjem Borisom Urhom.

Vsi udeleženci smo bili navdušeni, saj je bila to lepa, inovativna in zanimiva razstava, ki je meni in mogoče še komu odprla nova razmišljanja o ustvarjanju za naprej.

Tekst: Meri Tišler
Fotografije: Zlatka Nolimal, Meri Tišler
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV