MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Napoved o slabem vremenu nas ni prestrašila

Člani in članice Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj smo se skupaj s spremljevalci v torek, 14. 8. 2018, z avtobusom odpeljali proti Izoli. Čeprav z občutkom negotovosti, saj so vremenoslovci za Primorsko napovedovali obilno deževje. Tako smo na cilj prispeli oboroženi z dežniki, pa tudi kakšne kopalke so glede na meteorološko napoved raje ostale doma, a tistih, ki so se odpovedali osvežitvi v morju, ni bilo veliko. Ko smo prispeli v Izolo, je izza temnih oblakov namreč pokukalo sonce, ki nas je spremljalo vse do našega odhoda. Tistemu, ki je ta dan skrbel za vreme, se zato vsi udeleženci ekskurzije na tem mestu iz srca zahvaljujemo za trud.

Na plažo smo prispeli ob 10.00. Seveda nas je večina šla najprej preverit, ali se je stanje v morju od lani kaj spremenilo. In se je. V morju so nas namreč pričakale meduze, ki verjetno nikomur niso hotele nič žalega. Prišle so nam le izreč dobrodošlico, a smo se bližnjemu srečanju z njimi iz preventivnih razlogov raje odpovedali. Pristali smo le na to, da z nami ostanejo njihove manjše predstavnice, njihovo večjo prijateljico pa smo za vsak primer preselili na drugo lokacijo. Po osvežitvi v morju so se začela polniti tudi mesta v bližnjem lokalu, kjer pa večjih sprememb ni bilo. Pozdravila nas je le simpatična natakarica, kakšnih nepredvidenih gostov pa ni bilo blizu.

Ob 12.00 je sledilo kosilo v domu oddiha ZDSSS. Nato smo se do 16.00 vrnili na plažo oz. odpravili na sprehod po okolici. Ob 16.00 je bil namreč na dvorišču doma organiziran piknik, kjer smo se lahko okrepčali z morskimi dobrotami. Tako smo se ob 19.00 nasoljeni, nahranjeni in polni pozitivne energije odpeljali proti domu. Kakšen osnovnošolec bi tu zapisal: Ta ekskurzija mi bo ostala v lepem spominu. Pa še prav bi imel.

Besedilo: Luka Pavlin
Fotografije: Beno Virt
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV