MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Gorenjski slepi in slabovidni kegljači najboljši na državnem prvenstvu invalidov v Kamniku

V soboto 22. 4. 2017 se je na kegljišču v Kamniku odvijalo Državno prvenstvo slepih in slabovidnih kegljačev. Na prvenstvo se je uvrstilo 37 tekmovalk in tekmovalcev iz osmih medobčinskih društev, ki so dosegli normo za uvrstitev na državo prvenstvo. Nastopili so v sedmih kategorijah. Člani MDSS Kranj so osvojili naslove prvaka v treh kategorijah.

V kategorij B2 ženske, je Alojzija Pirc podrla 629 kegljev in zmagala pred članicama MDSS Maribor Danico Padežnik (607 kegljev) in Dragico Šernek (599 kegljev). Natalija Žitnik Metaj je bila četrta, Romana Kristanec peta, Milka Jug pa šesta. V kategoriji B1 moški je zmagal Darjo Vogrič iz MDSS Nova Gorica s 531, drugi je bil Mitja Osolnik iz MDSS Ljubljana s 513 keglji, tretji je bil Slavko Muhič iz MDSS Kranj s 446 podrtimi keglji. V kategoriji B2 je zmagal Jože Lampe iz MDSS Kranj s 687 podrtimi keglji, drugi je bil Tomaž Furlan iz MDSS Koper s 674 keglji, tretji pa Jakob Vodušek iz MDSS Celje s 657 keglji. V kategoriji B3 moški je zmagal Marjan Žalar iz MDSS Kranj s 724 podrtimi keglji, drugi je bil Franc Tomšič iz MDSS Ljubljana s 711 keglji, Rajko Kopač iz MDSS Kranj je zasedel tretje mesto s 702 kegljema, Ciril Podjed pa šesto mesto.

Za odličen uspeh kranjskih kegljačev imajo poleg tekmovalcev veliko zaslug tudi asistenti in voznik društvenega kombija Marko Prosenc in selektor Franci Pirc. V slovensko reprezentanco, ki bo nastopila na Evropskem prvenstvu v Apatinu v Srbiji od 29. 5. do 4. 6. 2017, so se uvrstili vsi trije gorenjski državni prvaki. V kategoriji B2 Alojzija Pirc in Jože Lampe, v kategoriji B3 pa Marjan Žalar. Selektor reprezentance je Franci Pirc.

Zapisala: NŽM
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV