MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Slepa in slabovidna ženska med kulturo in življenjsko potjo

V Mestni knjižnici Kranj je v sredo, 11. 3. 2015, potekal posvet na temo Slepa in slabovidna ženska med kulturo in življenjsko potjo. Na posvetu so sodelovale štiri članice društva, slepi Albina Krek in Helena Berčič ter slabovidni Natalija Žitnik Metaj in Janka Kus. Vodila ga je Klementina Mežek Skumavec novinarka pri GTV in Radiu Gorenc, prav tako članica društva. Janka Kus je predstavila svoj igralski talent, Albina Krek je spregovorila o petju, Natalija Žitnik Metaj je predstavila dejavnosti slikarjev na društvu, Helena Berčič pa radio kot medij za izobraževanje. Na posvetu so sodelovali tudi župan občine Škofja Loka, mag. Miha Ješe, vodja oddelka za družbene dejavnosti pri MOK Daša Meglič, predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije Tomaž Wraber in predsednik MDSS Kranj Emil Muri.

Kot nastopajoča v kulturnem programu sta nastopila Ana Šter z deklamacijami in Franc Mlačnik z igranjem na harmoniko. Igral je avtorske skladbe.

Namen posveta, ki vsako leto poteka v drugi regiji, je predstaviti slepo in slabovidno žensko pri kulturnem udejstvovanju. Članice društva so zelo aktivne, saj se poleg ustvarjanja ročnih del (pletenje, kvačkanje in podobno) ukvarjajo tudi z amaterskim igranjem, petjem v pevskem zboru, deklamacijami in slikanjem na platno.

Tekst: Luka Pavlin in Beno Virt
Fotografije: Marko Jeretina
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV