MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Obisk razstave slepih in slabovidnih umetnikov »Art Senses« v Palazzo Medici Riccardi v Firencah

V nedeljo 14. 12. 2014 se je v Toscani v Firencah zaključila zadnja od štirih razstav slepih in slabovidnih umetnikov z raznih področij z vse Evrope »Art Senses«. Iz Slovenije nas je sodelovalo sedem slabovidnih slikarjev. Ogledali smo si jo: Meri Tišler iz MDSS Kranj, Rezka Arnuš iz MDSS Novo Mesto in Stojan Ivan Rutar iz MDSS Nova Gorica s spremljevalci.

S predsednico Združenja Art@ltro iz Massa Marittima, Costanzo Soprano smo se ponovno srečali in navezali že prijateljske stike. Izvedeli smo, da si je razstavo v Firencah ogledalo veliko ljudi, ki so bili ganjeni in navdušeni nad tako vrhunskimi umetniškimi deli, da kar niso mogli verjeti, da kaj takega lahko počnejo slepe in slabovidne osebe. Costanza nas je povabila k sodelovanju tudi v naslednjem letu. Ona in njen mož to počneta tako srčno, da je bilo slovo kar ganljivo.

Poleg druženja med nami slikarji in z organizatorji razstav, smo si lahko na hitro ogledali najbolj znane znamenitosti Firenc in uživali v čarobni okrasitvi ulic. Prevzeli smo nazaj naše slike in slike ostalih naših članov in se naslednji dan odpravili zopet na dolgo pot proti domu.

Zapisala: Meri Tišler
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV