MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

SPREHODILI SMO SE PO KRANJU

Članice in člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj smo v sredo 15. oktobra 2014 obeležili mednarodnih dan bele palice.

Zbrali smo se na Slovenskem trgu pred reljefno maketo mesta Kranja, ki je namenjena slepim, saj si lahko z njeno pomočjo lažje predstavljajo samo razporeditev stavb in ulic v Kranju.

Namen sprehoda po starem mestnem jedru je bil opozoriti na arhitektonske ovire, ki slepim in slabovidnim povzročajo težave pri gibanju v okolju.

Pohod se je pod vodstvom tiflopedagoga g. Gregorja Habjana pričel po krajši slovesnosti na kateri sta spregovorila župana MOK g. Mohor Bogataj in Škofje Loke g. Miha Ješe. Nekaj spodbudnih besed je pohodnikom namenil tudi predsednik društva g. Emil Muri.

Pohodniki so s pomočjo belih palic in spremljevalcev opravili pot skozi staro mestno jedro Kranja in se mimo Mestne knjižnice Kranj vrnili do sedeža društva na Cesti Staneta Žagarja 27.

Udeleženci pohoda so skupaj z tiflopedagogom g. Gregorjem Habjanom ugotovili, da je samo mestno jedro Kranja dokaj prijazno slepim in slabovidnim, še zlasti z vidika orientacije na poteh, ki jih slepi najpogosteje uporabljajo. Poleg tega pa ni preveč nameščenih ovir kot so (reklamne table, betonska korita….), katere pa slepim najbolj ovirajo gibanje.

Slike: Franci Pirc in Alenka Aljančič
Besedilo: Beno Virt
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV