MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

TUDI SLEPI IN SLABOVIDNI SE SOOČAMO S POMANJKANJEM

Gospodarska kriza je, kot je že znano, prizadela celotno evro območje, a slepi in slabovidni, ki smo se 13. septembra 2014 srečali v hrvaških Cukričih, smo se soočili tudi s pomanjkanjem časa. Programa srečanja, katerega smo se, poleg domačinov seveda, udeležili člani medobčinskih društev slepih in slabovidnih iz Kranja in Kopra, organizatorjem namreč ni uspelo izvesti v celoti.

Udeležence je pozdravil glavni organizator srečanja, simpatičen gospod Ivan, ki je predstavil potek dneva in svoji predstavitvi dodal nekaj humornih vložkov. Prvotno naj bi se prisotni najprej pomerili v pikadu ali šahu, nato bi skupaj igrali tombolo, nazadnje pa naj bi se pomerili še v vrtnem kegljanju ali briškoli, a je za slednji dejavnosti žal zmanjkalo časa. Seznanjeni s programom srečanja smo se najprej okrepčali s sendviči in naročeno pijačo, nato pa smo se glede na interese pomerili v ponujenih dejavnostih.

Večina članov našega društva se je odločila za pikado in si s prikazano igro priborila bron, medaljo pa si je prislužil tudi naš predsednik, ki se je izkazal kot šahist. Ko sta se ekipni del tekmovanja v pikadu in šah končala, je sledilo posamično tekmovanje v pikadu in druženje ob zvokih žive glasbe, za katero so poskrbeli domačini. Na tem mestu jih velja pohvaliti, saj so dokazali, da poznajo tudi kakšno slovensko poskočnico. Vmes smo se lahko okrepčali z dobrotami z žara, ki so, potem ko so nas lep čas dražile le omamne vonjave, priromale tudi na mize. V poznih popoldanskih urah se je pričela tombola, a Kranjčani smo pred njenim koncem žal morali zapustiti prizorišče, saj je bila pot do doma še dolga. Kljub temu smo v družbi prijateljev in znancev preživeli še en prijeten dan.

Besedilo: Luka Pavlin
Slike: organizator prireditve
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV