MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Mokri smo bili od nog do glave

Če nam je v preteklosti poletje postreglo z obilico sonca, nas letos preseneča z neprestanimi plohami in nevihtami ter skorajda jesenskimi temperaturami. Tudi za četrtek, 14. 8. 2014, ko je naše društvo načrtovalo vsakoletno kopalno ekskurzijo članov in njihovih spremljevalcev na morje, je sprva kazalo slabo. Toda vreme nam ni vzelo poguma in odpeljali smo se proti vsem dobro znani lokaciji, Izoli.

Po prihodu v Izolo smo se z rahlim skepticizmom odpravili na plažo. Pregnali so ga sončni žarki, ki so pokukali izza oblakov, in najbolj pogumne spodbudili, da smo šli preizkusit morje. Ostale so v morje pregnale prve deževne kaplje. »Ne hodite ven, ker boste mokri,« je prisotne v morju pozdravil eden od kopalcev. In nismo, vse dokler ni dež ponehal. Ravno pravi čas, da smo se preoblekli in šli v dom na kosilo.

Okrepčilu sta sledila sproščen klepet na vrtu doma in povratek na plažo, da smo lahko izkoristili še zadnje urice za kopanje, sončenje, saj so se medtem oblaki že porazgubili in nebo je pomodrelo, ter klepet ob hladni pijači. Ta se je lahko nadaljeval na vrtu doma oddiha, kjer se je ob štirih pričel ribiški piknik s tradicionalnim menijem. Morske dobrote, ki so jih pripravili izkušeni ribiči, smo poplaknili z rujno kapljico, pred odhodom na Gorenjsko, od koder smo čez dan prejemali novice o obilnem deževju, pa smo se odpravili še na sladoled.

Tako je minila še ena kopalna ekskurzija, katere udeleženci smo se lahko prepričali, da nam dobro in slabo vreme ne smeta vzeti poguma za nove podvige.

Besedilo: Luka Pavlin
Slike: Mateja Kadiš
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV