MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Slikarji smo s svojimi deli sodelovali na italijanski razstavi

16. novembra 2013 smo se štirje slepi in slabovidni slikarji (Rezka Arnuš, MDSS Novo mesto, Ivan Stojan Rutar, MDSS Nova Gorica, Sonja Jež, MDSS Nova Gorica, in Meri Tišler, MDSS Kranj) odpravili na 650 km dolgo pot v Toskano v Italijo. V mestu Grosseto je bila slavnostna otvoritev druge razstave ART SENSES 2013 za slepe in slabovidne umetnike s področja slikarstva, kiparstva, plastike, fotografije in literarnega izražanja ter razglasitev nagrajencev.

Iz MDSS Kranj smo s slikarskimi deli na razstavi sodelovali Meri Tišler, Natalija Žitnik Metaj, Valentin Cundrič in Jana Kus, ki pa žal ni poslala svoje slike, ker je s strani organizatorja razstave prišlo do napake v elektronskem naslovu.

Seznam razstavljavcev si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://artaltro.it/wp-content/uploads/2012/09/locandina_UK.jpg.

Podelili so šest nagrad. Prvo nagrado je prejel kipar iz Izraela, četrto nagrado pa je prejela Rezka Arnuš iz Dolenjskih Toplic.

Razstava se bo selila v vsaj še dve mesti, med drugim Firence spomladi leta 2014. Do konca junija moramo svoja dela dvigniti, v nasprotnem primeru ostanejo organizatorju.

Naj povem, da so nas za to potovanje finančno podprli MDSS Kranj, MDSS Novo mesto in MDSS Nova Gorica, ki nam je posodil svoj kombi.

Na povezavi: http://artaltro.it/en si lahko ogledate utrinke s prve razstave v Massa Marittima, ki je bila odprta od 26. oktobra 2013 do 10. novembra 2013.

Slike in besedilo: Marija Tišler


  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV