MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Teden mobilnosti smo obeležili tudi na našem društvu

Ob tednu mobilnosti (od 16. do 22. septembra 2013) je v starem mestnem jedru Kranja potekala delavnica Sprehod za vse, ki se je je udeležilo tudi naše društvo. Namen delavnice je bil ozavestiti javnost o potrebah gibalno oviranih, slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih. Zbrali smo se pred kranjskim turistično-informacijskim centrom. Po predstavitvi poteka delavnice so o svojih težavah spregovorili predstavniki medobčinskega društva gluhih in naglušnih za Gorenjsko. Pred Galerijo Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada so udeleženci delavnice lahko spoznali težave slepih in slabovidnih pri orientaciji v mestu, ki sta jih predstavila Sanja Kos in Sandi Novak, in se nato z belo palico in zatemnjenimi očali sprehodili skozi podhod. Delavnica se je zaključila pred Gradom Khislstein, kjer smo se seznanili še z omejitvami gibalno oviranih.

V popoldanskih urah je v prostorih Mestne knjižnice Kranj potekala okrogla miza z naslovom Dostopnost kulturne dediščine in njenih vsebin v starem Kranju za vse. V okviru le-te so si udeleženci izmenjali izkušnje in odgovorili na več vprašanj o težavah različnih skupin oseb z oviranostjo v starem mestnem jedru Kranja in kulturnih inštitucijah (galerije, muzeji …). Na okrogli mizi je aktivno sodeloval tudi tajnik Beno Virt, predstavnik našega društva.

Besedilo: Luka Pavlin  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV