MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Skupinska razstava slepih in slabovidnih slikarjev Slovenije

V četrtek 16. 5. 2013, smo slikarji, ki delujemo pri Kranjskem društvu slepih in slabovidnih, sodelovali na odprtju prve skupinske razstave slepih in slabovidnih slikarjev Slovenije. Za nas je bila to že dvanajsta razstava od kar delujemo.

"Ko slikar svoje slike postavi na ogled, je zanj praznik, priznanje , uspeh. Zaveda se, da je za uspeh potrebno ne samo veselje do slikanja na platno, ampak tudi več drugih dejavnikov. Eden takih je npr. naše društvo slepih in slabovidnih Kranj, ki nas ne samo, da nam nudi prostore v katerih lahko delujemo, ampak nas tudi moralno in finančno podpira, drug dejavnik je Ljudska univerza Jesenice, s katero sodelujemo že od vsega začetka in tudi podpira pri našem delu, naši mentorji, spremljevalci in še bi lahko naštevali. Če pa srečaš še nekoga, ki ti je pripravljen organizirati razstavo, potem imaš srečo. Zato se v imenu slikarjev zahvaljujem združenju prijateljev slepih Slovenije in vsem, ki so pomagali pri organizaciji te razstave." Take so bile besede zahvale slikarjev z Gorenjske Združenju prijateljev slepih Slovenije, katero je prevzelo vso organizacijo razstave.

Razstavljalo je dvanajst slikarjev, od tega nas je bilo kar sedem iz Kranjskega društva. Vsak slikar je razstavil po tri svoje slike. Razstava je bila medijsko zelo podprta.
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV