MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Martinovanje na Gorenjskem? Zakaj pa ne!

Če se je kdo od bralcev vprašal, ali po novem tudi Gorenjci jeseni trgamo grozdje, mu lahko takoj povem, da Gorenjci še vedno, kljub podnebnim spremembam, pijemo vino iz drugih dežel in svoje pride roke ponujamo drugim pridelovalcem . A martinovali smo vseeno v varnem zavetju gora. Člani in članice MDS Kranj smo se namreč v četrtek, 15. 11. 2012, zbrali v domu oddiha naše zveze na Okroglem pri Kranju, kjer smo krstili nov mošt, zaplesali ob glasbi, se pošteno nasmejali in ob kapljici poklepetali s prijatelji. Podrobnosti sledijo.

Srečanje se je začelo ob 14.00, ko je avtobus, poln zabaveželjnih potnikov, prispel na prizorišče dogajanja. Peki in sladkanju s kostanjem je sledila igra, kjer so navzoči spoznali življenje Martina iz Toursa in zapeli 5 pesmi, ki so vsebovale besede, omenjene v svetnikovi biografiji. Vsak, ki je zbral korajžo in stopil na oder, je prejel praktično nagrado. Po izvedeni igri je škof krstil mošt v vino, ob 17.00 pa se je pričel ples ob živi glasbi. Po večerji se je le-ta nadaljeval, med glasbenimi prekinitvami pa nismo prisluhnili našim oglaševalcem, ampak dramskemu igralcu Konradu Pižormu Kondiju, ki nas je s svojimi šalami nasmejal do solz.

Ob 22.00 se je druženje zaključilo in udeleženci so odvandrali domov. Po vsej verjetnosti. Sam sem šel tja zadovoljen, da je za nami še eno martinovanje, ki bo vsem članom društva ostalo v lepem spominu. Meni bo zagotovo. Iskrena hvala vsem uslužbencem društva, ki so pripomogli k njegovi uspešni izvedbi.

Besedilo: Luka Pavlin
Slike: Beno Virt
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV