MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Ekskurzija v Posavje

Dne 10. Maja 2012 smo se člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj, skupaj s spremljevalci odpravili na izobraževalno ekskurzijo v Posavje.

Ekskurzije se je udeležilo 29 oseb.

Naša prva postaja je bil mlin Katič v Leskovcu pri Krškem. Tam so nam prijazni zaposleni na kratko predstavili zgodovino mlina in njihovo dejavnost. Gre za družinsko podjetje, katero deluje že skoraj 20 let. Proizvajajo pa različne vrste mok in drugih mlinarskih izdelkov. Poleg tega pa je tam zaposlenih 18 delavcev. Seveda pa smo lahko kupili tudi njihove izdelke.

Druga postaja je bila še posebej zanimiva. V podjetju GEN ENERGIJA, katero se nahaja na Vrbini pri Krškem so nam v njihovi hiši eksperimentov predstavili skrivnosti električne energije, njeno pridobivanje in uporabo v vsakodnevnem življenju. Gospoda Garsia in Mirko sta izvedla tudi različne poizkuse, kateri so nam prikazali različne obraze električne energije. Za izjemno zanimivo predstavitev smo jima bili zelo hvaležni. Zanimive so tudi slike, ki si jih lahko ogledate.

Zadnja postaja pred kosilom v gostišču Dolinšek v Boštanju je bil Sevniški grad, na katerega smo se povzpeli po strmem hribu. V gradu so nam predstavili zanimivo zgodovino in vse lastnike gradu. Grad je na izjemno atraktivni lokaciji nad Sevniško dolino. Grad je zanimiv tudi po tem, da je v njem nameščenih kar nekaj različnih zbirk.

Polni vtisov smo se nato odpravili na kosilo v slikovito vas Vrh nad Boštanjem, kjer smo si privoščili bogato kosilo. Od tam pa nas je pot vodila preko Rimskih Toplic, Hrastnika, kjer smo imeli še kratek postanek v trgovini Steklarne Hrastnik do Trojan. Od tam pa nas je pot vodila proti jutranjim izhodiščnim postajam.

Ob koncu je potrebno zapisati tudi, da nam je šlo na roko vreme, ki je še polepšalo naše bivanje v Posavju. Želja vseh udeležencev ekskurzije pa je bila, da bi se nam v prihodnje pridružilo še več članov in spremljevalcev.

Zapisal: Beno Virt
Slike: Marko Jeretina
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV