MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Srečanje slepih in slabovidnih žena

Dne 3. septembra 2010 je na Gorenjskem potekalo srečanje slepih in slabovidnih žena Slovenije. Izvedba letošnjega srečanja je bila zaupana našem u društvu.

Udeleženke so se zjutraj zbrale na Okroglem pri Kranju, kjer smo se po jutranji kavici in pecivu medsebojno spoznali in se pripravili na nadaljnjo pot. Iz Okroglega se je prva skupina udeleženk odpravila v Kovaški muzej v Kropo, druga skupina pa v tovarno čokoladnih izdelkov Gorenjka v Lescah. Nato sta se skupini zamenjali. Po končanih ogledih smo se nato vsi skupaj zbrali v Kranju v restavraciji podjetja REINA d.o.o., kjer je potekalo zaključno kosilo ob prijetni glasbi, za katero je poskrbel g. Damjan Burgar.

Pred pričetkom kosila so nam spregovorili: g. Tomaž Wraber, predsednik Zveze, g. Ivan Železnikar podpredsednik MDSS Kranj in ga. Marinka Koželj predsednica Aktiva žena pri MDSS Kranj. Že zjutraj pa nas je na Okroglem pozdravila ga. Metoda Likar predstavnica skupine za spremljanje problematike slepih in slabovidnih žena pri ZDSSS. Srečanja se je udeležilo 120 članic iz osmih Medobčinskih društev. Po celodnevnem druženju, ko nas je kljub slabi vremenski napovedi spremljajo zgodnje jesensko sonce smo se poslovili in si zaželeli ponovnega snidenja.

Vse, ki si želijo ogledati nekaj utrinkov s srečanja, obveščamo, da se slike nahajajo pod tem tekstom.

Besedilo zapisal Beno Virt.
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV