MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Slikarska razstava v Kranju

Dne 24. avgusta 2010 je v prostorih časopisnega podjetja Gorenjski glas v Kranju potekala krajša kulturna prireditev po zaključku katere smo odprli razstavo slik slabovidnih slikarjev, ki so člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj.

V okviru kulturne prireditve sta nastopila člana Ana Šter z recitacijami in Gabrijel Skumavec z igranjem na harmoniko. Vse skupaj pa je v celoto povezal tudi naš član Anton Žakelj.

Slike je ustvarilo 7 umetnikov v večih delavnicah, ki na našem društvu potekajo že od leta 2008. Slike so razstavili: Bojan Pavlič, Janka Kus, Marija Tišler, Ana Šter, Natalija Žitnik Metaj, Martina Skubic in Anica Grebenc.

Pogosto se namreč ljudje sprašujejo, kako lahko močno slabovidne osebe sploh slikajo na platno. Odgovor, ki jim ga podamo je pritrdilen, da lahko ustvarjajo vendar z veliko truda in ob pomoči tehničnih pripomočkov kot so lupe.

Vse, kateri bi si razstavo želeli ogledati obveščamo, da bo razstava odprta en mesec na naslovu Gorenjski glas Bleiweisova 4 v Kranju, nasproti avtobusne postaje med 7:00 in 15:00 uro.

Vljudno vabljeni!

Zapisal Beno Virt.
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV