MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Ekskurzija na Štajersko

V četrtek dne 20. maja 2010 se je 51 članov in članic, ter njihovih spremljevalcev udeležilo ekskurzije na Štajersko.

Najprej smo se ustavili v Zdravilišču Laško, sedaj Thermana. Tam smo si privoščili tri urno kopanje v termalnih vrelcih v notranjem in zunanjem bazenu. Poleg tega pa smo se sprehodili tudi po Knajpovi kopeli. Po zaključenem kopanju smo v Zdravilišču imeli tudi kosilo. Po tem, ko smo si privoščili dober in obilen obrok nas je prevzel kulturni animator g. Mitja Kundih. Popeljal nas je skozi zdraviliški park in staro mestno jedro Laškega, kjer smo si ogledali mnoge kulturne znamenitosti.

Po zaključenem ogledu pa smo se podali še na Celjski grad, ki še vedno kraljuje nad tretjim največjim slovenskim mestom Celje.

Po lepo restavriranih objektih nekdanjega gradu nas je popeljal g. Dejan Zidanšek, seveda ob podrobni razlagi zgodovine celjskih grofov. Na tem mestu je potrebno priznati, da so grajska poslopja na vse od nas naredila izjemen vtis. Če smo se malo zamislili in ozrli v zgodovino smo si kar lahko predstavljali, da so pred približno 600 leti tukaj živeli in hodili mogočni možje. Kdo pa se ne spomni: Hermana, Friderika, Urha celjskega in še zlasti Veronike Deseniške. Kot je bil zaton celjskih grofov zelo hiter, smo se tudi mi morali že kaj kmalu odpravi na pot.

Med samim vkrcavanjem na avtobus pa nas je s svojim obiskom presenetil še predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Celje g. Edi Vodeb. Z njim smo pokramljali v prijetnem popoldanskem vremenu o vsakodnevnih temah, ki se dotikajo vseh ljudi, še zlasti pa slepih in slabovidnih.

Polni vtisov podprtih z vsem slišanem in videnem na tako odmevni zgodovinski točki smo se podali še na našo zadnjo začrtano postajo, nahaja se na Polzeli, kjer je tovarna nogavic v kateri smo se oglasili in dan zaključili še z praktičnim delom. Naši udeleženci ekskurzije so tako lahko kupili različne proizvode iz tkanin in tako tudi v svojih popotnih torbah nekaj iz štajerske, te zmeraj zanimive pokrajine prinesli domov svojim bližnjim.

Naslednja ekskurzija bo predvidoma v drugi polovici meseca avgusta.

Zapisal Beno Virt.
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV