MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Prenosni računalnik za Majo

V sredo 21. januarja 2009 so člani Leo kluba Brdo in Domžale na krajši slovesnosti, ki je potekala v sejni sobi našega društva, naši članici Maji Jakovljevič podarili prenosni računalnik z pripadajočo programsko opremo. Na predaji računalnika so bili prisotni Maja z družino, predsednik Leo kluba Brdo Jure Pojšak, predsednik Leo kluba Domžale Uroš Notar, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj Franci Pirc in gonilna moč akcije v kateri so se zbirala sredstva za nakup računalnika gdč. Petra Farčnik.

Predstavniki Leo klubov so poudarili, da je njihovo poslanstvo pomagati ljudem v stiski še zlasti slepim in slabovidnim. Prav ta naklonjenost do oseb z okvaro vida se je pokazala v tem primeru, ko je slepa študentka Maja v dar prejela prenosni računalnik, ki je v današnjem času za študenta nepogrešljiv tehnični pripomoček, ki ji omogoča enakopravno vključevanje v študijski proces.

Predsednik Medobčinskega društva pa je omenil, da je na žalost le na takšen način mogoče opremiti slepe in slabovidne dijake in študente z potrebno opremo, ki jim omogoča izobraževanje. Namreč na žalost je naša država Slovenija v tovrstnih primerih gluha za potrebe šolajoče mladine.

Glede na to je potrebno na tem mestu še enkrat izreči iskreno zahvalo članicam in članom Leo klubov Brdo in Domžale za to plemenito dejanje s katerim se je Maji odprla nova dimenzija pri nadaljnjem študiju.

Zapisal Beno Virt
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV