MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Razstava ob dnevu bele palice

Dne 15. oktobra 2008 je v prostorih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj potekala razstava ročnih del in tehničnih pripomočkov, ki smo jo posvetili beli palici. Kakor je splošno znano je bela palica najpomembnejši tehnični pripomoček za slepe, namreč z njeno pomočjo so lahko slepi veliko bolj samostojni.

Vsi eksponati so bili razstavljeni v dveh sobah. Ročna dela smo si lahko ogledali v sejni sobi, tehnične pripomočke pa v čitalnici. Ročna dela, ki so bila razstavljena so nastala pod spretnimi prsti naših članic. Tako smo si lahko ogledali: najrazličnejše pletenine, izdelke iz Dass mase, vrbovega šibja in še drugih naravnih materialov. Pomemben kotiček na razstavi pa je zavzemala tudi športna dejavnost, kjer si je bilo mogoče ogledati mnogotera priznanja, ki so jih osvojili naši člani in članice. Nikakor pa se ne da spregledati še dveh področij, na katerih so naše članice še posebej aktivne, to je priprava drobnega peciva in ostalih pekovskih izdelkov, ter kulturne dejavnosti. V okviru le te pa smo si imeli priložnost ogledati slikarska dela in tudi pesniško zbirko.

Kot je bilo že omenjeno smo pripravili tudi razstavo tehničnih pripomočkov za slepe in slabovidne. V okviru te razstave so bili pripomočki postavljeni tako, da so prikazovali zgodovinski prerez razvoja pomagal za slepe in slabovidne. Glede na to si je bilo mogoče ogledati Brajevo tablico, Brajev pisalni stroj in najsodobnejši pripomoček, ki slepim omogoča dostop do najsodobnejših medijev – internet, Brajevo vrstico. Za ogled pa so bili na voljo tudi najsodobnejši tehnični pripomočki za slabovidne kot je elektronska žepna lupa LOOKY. so prikazovali zgodovinski prerez razvoja pomagal za slepe in slabovidne.

Razstave se je udeležilo večje število naših članov in članic, kakor tudi predstavniki medijev in zainteresirane javnosti.
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV