MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Slovenci uspešni na 10. mednarodnem turnirju slepih in slabovidnih za pokal MDSS Kranja

V dneh 5. in 6.12. 2014 se je v Kranju odvijal 10. mednarodni kegljaški turnir za slepe in slabovidne in 4. memorial Borisa Žukeviča v kat. B2. Tekmovanje je bilo na kegljišču KK Triglav, ob udeležbi 81 kegljačic in kegljačev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije ter iz 8. medobčinskih društev Slovenije. Domačini MDSS Kranj so vzorno izpeljali tekmovanje ob pomoči sodnikov Kegljaške zveze in KK Triglav.

Zmagovalci po kategorijah so bili pri moških: v kat. B1 Zagrebčan Đunđek pred Ljubljančanom Osolnikom, v kat B2 Koprčan Furlan pred Žagarjem iz Ljubljane, v B3 Vučenović iz Reke pred Kranjčanom Marjanom Žalarjem, v B4 Dizdarević iz Sarajeva, pred Celjanom Lahom in Kranjčanom F. Pirc. V ženski konkurenci pa so bile sledeče zmagovalke; v kat. B1 Deša iz Zagreba, Vogričeva iz N. Gorice je bila tretja, v kat. B2 je zmagala A. Pirc iz Kranja, v kat. B3 Ruža Markešić iz Zagreba pred Celjanko Marijo Fras, v kat. B4 pa Jelka Orban iz M. Sobote.

Tekmovanje je štelo tudi kot druga izbirna tekma od osmih, za izbor reprezentance Slovenije, katera bo nastopila na 16. EP na Slovaškem maja 2015.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate v datoteki 2014_Pokal_Kranj_5-6_12.xls.

Besedilo in slike: Franci Pirc
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV