MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Gorenjcem keglji niso padali

V petek, 6. 12. 2013, in soboto, 7. 12. 2013, se je v počastitev občinskega praznika in mednarodnega dneva invalidov v Kranju odvijal kegljaški turnir za slepe in slabovidne, 9. odprti turnir MDSS Kranja in 4 memorial Borisa Žukeviča. Udeležilo se ga je 74 tekmovalcev iz Slovaške, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije ter iz 7 slovenskih medobčinskih društev. Tokrat članom in članicam gorenjskega društva niso padali keglji, zato so ti dosegli povprečne rezultate. Med slepimi kegljačicami je zmagala Hrvatica Petra Deša s 531 podrtimi keglji pred Novogoričanko Karmen Vogrič s 432 keglji. Med moškimi slepimi je zmagal Kamničan Mitja Osolnik s 583 keglji pred Hrvatoma Đunđekom in Milutinovičem. Gorenjca Muhič in Novak sta zasedla 9. in 12. mesto.

V kategoriji B2 (močno slabovidni tekmovalci) je med ženskami zmagala Evica Šerfez iz Slavonskega Broda s 648 podrtimi keglji pred Mariborčanko Danico Padežnik s 642, tretja pa je bila Škofjeločanka Alojzija Pirc s 619 podrtimi keglji. Druga Ločanka Milka Jug je zasedla 8. mesto. Med moškimi je zmagal Srb Bane Vitorovič s 709 keglji, tretji je bil Ljubljančan Igor Žagar s 677, Kranjčan Jože Lampe pa je zasedel 11. mesto. V kategoriji B3 (slabovidni) je med ženskami zmagala Celjanka Marija Fras s 712 podrtimi keglji, Zdenka Benedik iz Stražišča pri Kranju pa je osvojila 3. mesto. Med moškimi je v tej kategoriji zmagal Ljubljančan Miro Rus s 729 keglji pred Srbom Vladom Milovićem s 695 in Hrvatom Vedranom Dumenčićem s 693 keglji. Nehvaležno 4. mesto je dosegel Kranjčan Marjan Žalar s 692 keglji, 16. mesto je osvojil Šenčurjan Ciril Podjed. Med 13 ekipami so zmagali Ljubljančani s 1929 podrtimi keglji pred mešano ekipo iz Rume in Osijeka ter Reko. Kranjske ekipe so zasedle 7., 8. in 12. mesto Pokal v memorialni disciplini je odšel v Rumo z Banetom Vitorovičem.

Tekmovanje se je štelo tudi za izbirno tekmo v tekmovanju za izbor reprezentance slepih in slabovidni Slovenije, V letu 2014 bo maja evropsko prvenstvo na Poljskem.

Franci Pirc
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV