MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Slovenci uspešni v Sarajevu

Na kegljišču sarajevske dvorane Zetra se je 5. in 6. aprila 2013 odvijal 5. mednarodni turnir za slepe in slabovidne v počastitev osvoboditve Sarajeva izpod fašizma. Turnirja se je udeležilo 76 tekmovalcev oz. 14 ekip iz Slovenije, Nemčije, Srbije, Hrvaške in domačini iz Bosne in Hercegovine. Ti so se z dobro organizacijo turnirja in gostoljubnostjo izredno potrudili.

Moška ekipa iz Kranja je bila s skupaj 1799 podrtimi keglji sedma, ženska s 1721 podrtimi keglji pa osma. Povedati je treba, da sta kranjski ekipi v kategoriji B1 okrepila Karmen in Dario Vogrič iz MDSS Nova Gorica, za kar se jim še enkrat zahvaljujemo.

Jože Lampe je bil v kategoriji B2 s 659 podrtimi keglji šesti, Marjan Žalar je v kategoriji B3 s 677 podrtimi keglji zasedel deveto mesto, Franci Pirc pa je v kategoriji B4 podrl 680 kegljev in se tako uvrstil na drugo mesto. Med ženskami je v kategoriji B2 zmagala Alojzija Pirc, ki je podrla 620 kegljev, Zdenka Benedik pa je bila v kategoriji B3 s 644 podrtimi keglji druga.

Besedilo: Franci Pirc in Luka Pavlin
Slike: Franci Pirc
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV