MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Kranjski pokal je domov odnesla ljubljanska ekipa

Za nami je že 8. mednarodni turnir v steznem kegljanju in obenem 2. memorial Borisa Žukeviča. Dogodek, ki se je odvijal 30. novembra in 1. decembra 2012, je ob finančni podpori Mestne občine Kranj, Občine Škofja Loka ter drugih gorenjskih obrtnikov in različnih sponzorjev organiziral MDSS Kranj. V petek popoldne so se pomerili predstavniki različnih medobčinskih društev, v soboto, ko sta župana omenjenih občin turnir tudi uradno odprla, pa so svoje kegljaške sposobnosti preizkusili gostje iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovaške. Tekmovanje se je z razglasitvijo rezultatov in zabavo zaključilo v domu oddiha naše zveze na Okroglem, kjer so tekmovalci tudi bivali.

Kegljači, ki v Kranj prihajajo že tradicionalno, so bili s turnirjem zadovoljni. Jelka Orban iz MDSS Murska Sobota, ki je s 660 podrtimi keglji v absolutni ženski konkurenci zasedla tretje mesto, je hkrati priznala, da je bilo kranjsko kegljišče za predstavnike iz Prekmurja zahtevno, saj imajo tam drugačne steze, pa tudi sistema kegljev nista enaka. Kegljišču je krivdo za slabši rezultat pripisal tudi Rok Janežič iz MDSS Ljubljana, ki je povedal še, da so za takšen dosežek krive tudi obveznosti v službi in bolezen.

Turnir sta, kot že rečeno, odprla župana kranjske in škofjeloške občine, ki sta sprejela izziv in z zavezanimi očmi vrgla vsak po tri mete. Župan domače občine je povedal, da je popolnoma izgubil orientacijo. Vse tri krogle so se zakotalile v levi kanal, razlog za to pa naj bi bila premoč desne roke nad levo. Malo bolje se je odrezal župan iz Škofje Loke, ki je priznal, da je bil lanski dosežek boljši od letošnjega, a s treningom bi se naučil tudi kegljanja z zavezanimi očmi.

Tudi Zoran Djukič iz BiH ni bil ravno zadovoljen z rezultatom, a kljub temu Kranj ohranja v lepem spominu. Kranjskega turnirja se že vse od njegovih začetkov udeležujejo kegljači iz Hrvaške. Selektor hrvaške kegljaške reprezentance Mario Muškardin iz Reke je povedal, da kegljanje na Hrvaškem stagnira, zato imajo Slovenci po njegovih besedah na evropskem prvenstvu v Srbiji dobre možnosti. Hrvaški kegljači so se v preteklosti udeleževali tekmovanj v različnih državah, a zaradi slabega finančnega položaja se trenutno udeležujejo le turnirjev v Sloveniji in BiH.

Domačini so bili na turnirju uspešni, saj so med 16 ekipami zasedli drugo mesto. Sledila je Reka, zmagala pa je ljubljanska ekipa Škofjeločanka Alojzija Pirc je v kategoriji B2 zmagala in v absolutni ženski konkurenci zasedla drugo mesto. Zdenka Benedik iz Stražišča pri Kranju je bila v kategoriji B3 druga. Zmagovalni pokal je tako v kategoriji B3 kot v absolutni moški konkurenci prejel Marjan Žalar iz Srednjih Bitenj, Franci Pirc iz Škofje Loke pa je bil v kategoriji B4 drugi. Iskrene čestitke vsem!

Luka Pavlin
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV