MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

4. mednarodno prvenstvo v kegljanju za slepe in slabovidne - Kranj, 06. 12. 2008 (otvoritveni govor in slike)

Spoštovani športniki, kegljačice in kegljači, sodniki, spoštovani gosti iz Hrvaške in Slovaške in 7 slovenskih MDSS, spoštovani vsi navzoči. Župana MO Kranj pa moram opravičiti, da se ne more udeležiti današnjega tekmovanja, ter me je zadolžil da vas pozdravim tudi v imenu Mestne občine in njegovem imenu ter zaželim veliko športnega užitka. V teh dneh, ko praznuje mestna občina Kranj svoj praznik, kot spomin na 208. obletnico rojstva našega velikega pesnika dr. Franceta Prešerna, ali kot so ga takrat poznali Slovenci kot dr. Fig-a, ko praznujemo mednarodni dan invalidov in ko čez slab mesec praznujemo 200 let rojstva LUISA BRAILLA, smo se v našem medobčinskem društvu slepih Kranj odločili, da ga praznujemo delavno na športnem področju.

Sledili smo željam naših športnikov kegljačev po organizaciji že 4. turnirja, ter s tem medsebojnega primerjanja na stezi. Ob finančni pomoči Mestne občine Kranj, Občine tisočletne Škofje Loke, Zavarovalnice Triglav, GORENJSKE BANKE, LIONS kluba Škofja Loka, Kegljaškega kluba Triglav, Mizarstva BOGNER iz Šk. Loke, EXOTERMA iz Struževega, A Banke iz Ljubljane, več manjših donatorjev in matičnega MDSS, upam da nam bo uspelo na vaše zadovoljstvo dobro izpeljati ta turnir. Za posamezno konkurenco smo se odločili zato, da omogočimo sodelovanje čim večjemu številu tekmovalcev, kajti osnovni moto prireditve je športno druženje ljudi z okvaro vida. Ekipni del pa je posvečen mestu Kranj, katerega smo nekoliko priredili in s tem dosegli množičnost.

Na naš turnir so se odzvali gostje iz Zagreba, Reke, Osijeka, Karlovca, Skorpioni iz Nitre na Slovaškem, ter iz 7. slovenskih medobčinskih društev slepih in slabovidnih iz Kopra, Celja, Ptuja, Maribora, Murske Sobote , Ljubljane in domačinov iz Kranja. Jaz pravim da imamo malo svetovno prvenstvo. Prisotni so tudi nosilci odličij z zadnjega evropskega prvenstva na Madžarskem, med njimi bronasta Marija Fras in zlati Miro Rus. Vsem čestitam v imenu današnjega organizatorja, v svojem imenu in imenu vseh prisotnih.

Žal pa prosim za minuto molka, za našega prijatelja kegljača, zabavljača Pavleta Ribiča, rednega udeleženca našega turnirja, ki nas je v začetku meseca septembra zapustil.

Ostane naj v našem trajnem spominu.

Vsem vam pa želim čim boljši uspeh na športnem področju, fer in poštene borbe ter prijetno bivanje v Prešernovem mestu.

Zato še enkrat hvala za udeležbo in športni ZDRAVO.

Predsednik: Pirc Franci

  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV