Sprejel nas je tudi župan

V četrtek, 20. 9. 2012, je župan Mestne občine Kranj v jedilnici Osnovne šole Jakoba Aljaža na Planini pri Kranju sprejel športnike kegljače, ki so sodelovali na 13. mednarodnem evropskem prvenstvu v steznem kegljanju za slepe in slabovidne posameznike in ekipe, ki je letos potekalo od srede, 30. maja, do sobote, 2. junija, v Celju. Tekmovanja so se udeležili tudi štirje člani kranjskega društva.

Na sprejemu so bili prisotni Alojzija Pirc, ki je v kategoriji B2 kot rezerva v slovenski ženski ekipi prejela bronasto medaljo, Zdenka Benedik, ki je enako priznanje dosegla v kategoriji B3, in Marjan Žalar, ki je v kategoriji B3 v konkurenci posameznikov postal evropski prvak. Županovega sprejema so se udeležili še predsednik društva Emil Muri, vodja kegljaške sekcije pri MDSS Kranj Franci Pirc, tajnik društva Beno Virt in predstavnica županovega kabineta ga. Ines Zabret. Po pogovoru z županom so se prisotni preselili na osnovnošolsko ploščad, kjer je bila otvoritev zunanjega šaha. Predstavljen je bil tudi šah za slepe, s katerim so se lahko seznanili otroci. Udeležence sprejema je pozdravil tudi predsednik MDSS Kranj Emil Muri. Srečanje se je končalo v poznih popoldanskih urah.

Besedilo: Beno Virt in Luka Pavlin
Slike: Franci Pirc