Izola, mesto izpolnjenih želja

V torek, 14. avgusta 2012, smo se člani MDSS Kranj z avtobusom odpravili na morje. Kopalne ekskurzije se je udeležilo 53 članov in spremljevalcev. Sam sem bil na njih doslej prisoten kot član, letos pa sem šel tja službeno. Obenem sem opravil še dobro delo, saj sem članu, ki se brez moje pomoči ekskurzije verjetno ne bi mogel udeležiti, ponudil spremstvo. Priznati moram, da me je bilo nekaj dni pred zgoraj omenjenim datumom kar malo strah, čeprav mi izkušenj na tem področju ni manjkalo, a na koncu se je, tudi po besedah mojega varovanca, vse dobro izteklo.

Med vožnjo proti Izoli sem ob pogledu v nebo postal malo skeptičen, saj se je sonce vztrajno skrivalo za oblaki, a izkazalo se je, da so moji dvomi odveč. Tako smo po prihodu na cilj stekli na plažo, saj nas je zanimalo, ali bomo tudi letos prišli iz morja mokri in slani. Voda v bazenu je bila osvežilna, celo preveč osvežilna, zato sem si kmalu premislil in preveril, ali je v morju kaj drugače. Tokrat se nisem motil. Verjemite mi, tudi v tem trenutku bi z veseljem skočil noter.

Dopoldanskemu kopanju in predajanju sončnim žarkom je sledilo kosilo v domu naše zveze. Dobrote, s katerimi nam je postreglo osebje, so nam dale novih moči. Tako smo popoldne preživeli še nekaj uric ob morju, nato pa smo se ponovno podali proti domu, kjer so domačini poskrbeli za že tradicionalni ribiški piknik z morsko hrano, primorskim vinom in živo glasbo. Čas, namenjen druženju s starimi znanci, je prehitro minil. Sledilo je slovo in seveda obljuba, da se naslednje leto ponovno vidimo. Če bo le morje mokro in voda slana.

Besedilo: Luka Pavlin
Slike: Marko Jeretina