Ekskurzija v Belo Krajino

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj je dne 12. novembra 2009, organiziralo zanimivo ekskurzijo v Belo Krajino. Ekskurzije se je udeležilo 50 članic, članov in njihovih spremljevalcev. Po prihodu v Belo Krajino smo si najprej ogledali v vasi Rosalnice zanimivo kulturno znamenitost Tri fare. Po končanem ogledu smo se podali v vas Drašiči, kjer smo si najprej ogledali pridelavo različnih vrst olj na kmetiji Pečarič. Poizkusili smo lahko: orehovo olje, lešnikovo olje, marelično olje, laneno olje in olje iz grozdnih pešk. Pod smo nadaljevali v Sosedsko zidanico, ki že veliko let služi kot banka za vino, ki ga vanjo oddajo praktično vsi kmetje iz vasi. Trenutno je pod okriljem te zidanice 47 vinogradnikov. Za zaključek dneva pa smo se odpravili še na kmečki turizem Simonič, kjer so nas pogostili z odlično domačo hrano in kulturno zabavnim programom.