Celodnevna izobraževalna delavnica

Dne 25.oktobra 2008, je v prostorih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj, potekala celodnevna izobraževalna delavnica. Delavnica je bila razdeljena na dopoldanski in popoldanski del. V dopoldanskem času pred kosilom sta bili izvedeni dve delavnici, ki sta imeli sledeča naslova: Pomen vidne možganske skorje in ohranjanje vidnih predstav, Rast samospoštovanja in ohranjanje nove samopodobe – dvig samozaupanja. Po odmoru ob 14.00 uri pa se je pričel drugi del izobraževalne delavnice, ki je imel bolj praktičen prizvok. Teme, ki smo jih obravnavali popoldan: Kako se lahko s pomočjo preostalih čutil orientiramo v prostoru (sluh, tip, vonj), Kako lahko čim dalj časa ohranimo zdrav videz svoje kože (obraz, roke, noge in telo).

Delavnic se je udeležilo 21 članic, članov in njihovih spremljevalcev. Na podlagi odziva udeležencev je bilo jasno razvidno, da si udeleženci tovrstnih delavnic še želijo in zato jih bo društvo v prihodnje še organiziralo.